Puteti alege una din ofertele noastre.

Detalii la tel 0724.678.252 sau 0766.332.447

- Masuratori si transport gratuit

- O plasa de tantari gratis la o comanda tamplarie termopan

- O plasa de tantari gratis la un rulou exterior

Ofertele sunt supuse unor termeni si conditii

 

Preturi termopane Bucuresti

Preturi termopane Bucuresti - sfaturi utile pentru alegerea ferestrelor de termopan.

Preturi termopane Bucuresti

Preturi termopane Bucuresti - sfaturi utile

De exemplu, in cadrul unui proiect de renovare a locuintelor de la Bielefeld, in Germania, s-a estimat ca inlocuirea PVC-ului cu alte materiale ar duce la o crestere a costurilor de aproximativ 2.250 de euro pentru un apartament cu dimensiuni medii. 

Restrictiile privind utilizarea PVC in aplicatiile de constructie ar avea nu numai consecinte economice negative, ci si impact social mai larg, cum ar fi disponibilitatea locuintelor la preturi accesibile. 

La fel ca toate celelalte materiale organice folosite in cladiri, inclusiv alte materiale plastice, lemn, textile etc., produsele din PVC vor fi arse atunci cand sunt expuse unui incendiu. Produsele din PVC se auto-sting, adica in cazul in care sursa de aprindere este retrasa, acestea se vor opri din ardere. Datorita continutului ridicat de clor, produsele PVC au caracteristici de siguranta la foc, care sunt destul de favorabile. Ele sunt dificil de aprins, productia de caldura este relativ scazuta si are tendinta de a se imbogati mai degraba decat de a genera picaturi de flacara. 

Dar daca exista un incendiu mai mare intr-o cladire, produsele din PVC vor arde si vor emite substante toxice ca toate celelalte produse ecologice.

Cea mai importanta substanta toxica emisa in timpul incendiilor este monoxidul de carbon (CO), care este responsabila pentru 90-95% din decesele cauzate de incendii. CO este un criminal, deoarece nu-l putem mirosi si majoritatea oamenilor mor in timpul incendiilor in timpul somnului. Si, desigur, CO este emis de toate materialele organice, fie ca este vorba despre lemn, textile sau materiale plastice. 

PVC precum si alte materiale emite si acizi. Aceste emisii pot fi mirositoare si iritante, facand oamenii sa incerce sa fuga de foc. Un acid specific, acid clorhidric (HCL), este eliminat in procesul de ardere. Din cele mai bune cunostinte, niciuna dintre victimele unui incendiu nu a fost dovedita stiintific ca a suferit otravire cu HCI. 

Astazi stim ca dioxinele emise in incendii nu au un impact asupra oamenilor ca urmare a rezultatelor mai multor studii asupra oamenilor expusi la foc unde nivelurile de dioxina masurate nu au fost niciodata ridicate fata de nivelurile de fond. Acest fapt foarte important a fost recunoscut de rapoartele oficiale si stim ca in toate incendiile sunt emise multe alte substante cancerigene, cum ar fi hidrocarburile aromatice policiclice (HAP) si particulele fine, care prezinta un risc mult mai mare decat dioxinele. 

Deci, exista motive foarte bune pentru a utiliza produsele din PVC in cladiri, deoarece acestea functioneaza bine din punct de vedere tehnic, au bune proprietati economice ecologice  si se compara bine cu alte materiale din punct de vedere al sigurantei la incendiu.